Logo
  • Nieuws
  • 28 november 2011
  • Mariel Hovemann

Bijna 40 procent van de overheidsinstellingen wil HR (S)SC oprichten

Binnen nu en twee jaar wil 9 procent van de organisaties een HR (Shared) Service Center - HR (S)SC - oprichten. Dit is een van de conclusies die organisatieadviesbureau Berenschot trekt in het tweejaarlijkse onderzoek ‘Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement’.

Beeld Bijna 40 procent van de overheidsinstellingen wil HR (S)SC oprichten

Van de 474 deelnemende organisaties geeft 14 procent aan op dit moment gebruikt te maken van HR (Shared) Service Center. Van de organisaties is 9 procent voornemens binnen nu en twee jaar een HR (S)SC op te richten. Een HR Service Center komt het meest voor binnen de industrie en nijverheid (21 procent). Binnen de kennisintensieve dienstverlening wordt het minst gebruikgemaakt van een HR SSC (9 procent). Opvallend is dat maar liefst 39 procent van de overheidsinstellingen van plan is binnen 2 jaar een HR (Shared) Service Center op te richten, vermoedelijk vanuit het oogpunt van efficiencyverbetering.

 

Salarisadministratie

Het gebruik van een HR SSC komt met name veel voor bij organisaties met meer dan 1000 werknemers. De activiteiten die het vaakst zijn ondergebracht in het HR SSC, zijn salarisadministratie en personeelsadministratie. Dit is het geval bij respectievelijk 78 procent en 75 procent van de organisaties met een HR (Shared) Service Center.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.