Logo
  • Nieuws
  • 8 maart 2011
  • Miranda Panse

Medewerkers willen e-HRM. U ook?

Generatie X, Y en Einstein, medewerkers 2011 willen e-HRM. Dat blijkt uit onderzoek van Heliview Research in opdracht van Raet onder ruim 330 medewerkers.

Beeld Medewerkers willen e-HRM. U ook?

Het is voor medewerkers vrijwel vanzelfsprekend dat zij eigen verantwoordelijkheid dragen voor de registratie van persoonlijke gegevens als adres, partners en kinderen. Direct na het boeken van een vakantie online verlof aanvragen ij de werkgever. 81 procent van de werknemers wil dat dit mogelijk is zo blijkt uit het onderzoek. Verder is ruim 90 procent van de medewerkers ervan overtuigd dat zij minder vaak een beroep doen op de administratie als zij declaraties online mogen afhandelen.

 

Betrokkenheid

Het onderzoek laat verder zien dat medewerkers vinden het belangrijk om betrokken te zijn in de HR-cyclus; inzicht in voorgaande beoordelingsgesprekken, toegang tot interne vacatures en aanvragen van opleidingen. Werknemers willen in deze processen een actievere rol spelen.

 
"e-HRM leeft en dat is zeker niet alleen het geval bij de individuele werknemers. HR-professionals en managers delen de wensen van hun medewerkers. Ook dit hebben we uiteraard onderzocht. Bijna 80 procent van managers geeft aan dat e-HRM onlosmakelijk verbonden is aan HR-taken ‘in de lijn’. HR-professionals geven bovendien aan dat e-HRM de tijdswinst creëert die noodzakelijk is om meer en meer als echte HR-adviseur op te kunnen treden,’’ aldus John Cöhrs, alliance manager Raet.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.