Logo
  • Nieuws
  • 25 maart 2014
  • Antoine Hoop

Plaatsonafhankelijk werken met moderne cloud-technologie

Ondernemingen kunnen kwetsbaar zijn bij grote verstoringen veroorzaakt door bijvoorbeeld de Nucleaire Top. Toch hebben bedrijven die op zulke momenten fysiek slecht of niet bereikbaar zijn minder te vrezen voor productiviteitsverlies als ze over de middelen beschikken om hun medewerkers veilig en efficiënt elders (bijvoorbeeld thuis) te laten werken.

Het goed inzetten van moderne technologie stelt de werknemers in staat hun normale werkzaamheden te verrichten, informatie in te zien en documenten te creëren en te delen. Tools als videovergaderen en zakelijke en publieke sociale netwerken zorgen ervoor dat medewerkers ook op een persoonlijke manier altijd met elkaar in contact blijven en overal kunnen samenwerken. Bedrijven doen er daarom goed aan een ‘Digital Workplace’, een virtueel kantoor waarbinnen alles wat er op kantoor gebeurt verhuist naar de cloud, op te richten aldus Roel Bergsma, directeur Business Deverlopment van Macaw.

Langs de snelweg werken

Volgens Bergsma verschuilen werkgevers zich soms achter security issues. “Maar er wordt juist een onveilige situatie gecreëerd wanneer werknemers hun documenten en gevoelige informatie op een USB-stick mee naar huis nemen.” Daarom heeft Macaw op verschillende plaatsen langs de drukste snelwegen in de randstad Mobiele TOP-werkplekken geplaatst. In deze mobiele kantoren kunnen forenzen ondanks files en omleidingen zelf het gemak ervaren van de digitale werkplek in de cloud..  “Met de moderne cloud-technologie en business productivity tools die tot onze beschikking staan, is het mogelijk om binnen een dag een effectieve digitale werkomgeving te creëren,” betoogt Bergsma.

Strategic workforce planning

Een van de belangrijkste topics op dit moment is strategische personeelsplanning of strategic workforce planning (SWP). Het verschil zit in details, maar in beide gevallen geeft het u de essentiële inzichten in uw in-, door- en uitstroom op de korte en lange termijn. Meer info>

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.