Logo
  • Nieuws
  • 13 april 2023

HR Podcast afl. 82 - Daan de Boer, Adaptics over geldzorgen bij medewerkers bespreekbaar maken

De prestaties van een medewerker op het werk kunnen sterk lijden onder financiële zorgen. Maar uit schaamte verzwijgen medewerkers deze problemen vaak, waardoor je als werkgever niet de juiste hulp kunt bieden. Terwijl je er juist wilt zijn voor je medewerker in zo’n moeilijke periode, om een goed werkgever te zijn én de prestaties van de medewerker op pijl te houden. Kortom, financiële stress doet afbreuk aan de vitaliteit van de medewerker. 

Beeld HR Podcast afl. 82 - Daan de Boer, Adaptics over geldzorgen bij medewerkers bespreekbaar maken

Maar hoe besteed je op een effectieve manier aandacht aan financiële stress bij medewerkers? En wat kun je als werkgever doen om het welzijn van medewerkers in deze situatie te verbeteren?

‘Investeren in een vertrouwensrelatie is cruciaal om geldzorgen bespreekbaar te maken’

Daan de Boer, directeur van vitaliteitsbedrijf Adaptics, heeft het antwoord op deze vragen. In aflevering 82 van de HR Podcast geeft hij tips hoe je signalen herkent en welke interventies zouden kunnen werken.

De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen.

HR Academy - Kennis op niveau! HR Academy is er speciaal voor HR-professionals en functionarissen met personeelsverantwoordelijkheid. Want we hebben ons helemaal gespecialiseerd in kennisopleidingen op het gebied van human resources management. We weten hoe breed dat speelveld is en we kennen de veelheid aan onderwerpen waarvan je op de hoogte moet zijn. Daarom helpt HR Academy je om in jouw dagelijkse praktijk effectief te zijn en te groeien in je vak. Daarvoor bieden we je hoogwaardige opleidingen om je kennis op niveau te brengen én te houden. Van wet- en regelgeving tot strategie en beleid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.