Logo
  • Nieuws
  • 17 december 2010
  • Mariel Hovemann

Werknemers vragen weer om meer loon tijdens functioneringsgesprek

Werknemers hebben het dit jaar weer meer voor het zeggen en durven het aan om te onderhandelen. Meer dan de helft gaat in het komende functioneringsgesprek praten over loonsverhoging zo blijkt uit een inventarisatie van juridisch dienstverlener Jurofoon onder 400 respondenten.

Beeld Werknemers vragen weer om meer loon tijdens functioneringsgesprek

 De koopkracht neemt naar verwachting niet toe in 2011. Werknemers openen daarom zelf het gesprek rondom loonsverhoging. Meer dan de helft gaat in het komende functioneringsgesprek over loonsverhoging praten aldus Jurofoon.

 

Eindejaarsgesprekken

Bijna vijfenzestig procent van de mannen maakt het onderwerp tijdens het evaluatiegesprek bespreekbaar, terwijl de helft van de vrouwen dit doet. “Vrouwen ontvangen voor hetzelfde werk nog steeds minder loon. Daarom is het tonen van initiatief bij de eindejaarsgesprekken een goede stimulans om het verschil niet nog groter te laten worden,” aldus Koert Adriaans, directeur van JuroFoon. Veel werknemers (47 procent) zetten dit onderwerp niet op de agenda. De verdeling tussen mannen en vrouwen is daarbij gelijk.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.