Logo
  • Nieuws
  • 28 december 2010
  • Dagmar Hendriks

Werkgevers houden weer meer eindejaarsfeesten

Naar verwachting zal maar liefst 85 procent van de Nederlandse bedrijven dit jaar een eindejaarsfeest organiseren voor hun medewerkers. In Europa is Nederland het land met het hoogste percentage.

Beeld Werkgevers houden weer meer eindejaarsfeesten

Dit blijkt uit onderzoek van administratief en secretarieel uitzendbureau OfficeTeam. Meer dan 1 op de 3 Nederlanders zien het als een blijk van waardering voor hun harde werken tijdens het afgelopen jaar. Daarnaast zien zij dit als een kans om met mensen in contact te komen waarmee ze normaal niet spreken (28 procent). Het verhoogt de moraal (13 procent) en het is een kans om senior management te ontmoeten (6 procent).

 

Annulering

OfficeTeam signaleert ook dat een groter aantal Nederlanders dan vorig jaar er een probleem mee zou hebben als het feest wordt afgeblazen. Vorig jaar toonde 33 procent van de werknemers geen begrip voor een annulering, maar dit jaar zou zelfs 40 procent hier niet van gediend zijn. Tegelijkertijd zijn er veel meer mensen dan vorig jaar die er absoluut niet mee zouden zitten als het feest niet doorgaat, 59 procent versus 33 procent vorig jaar.

Blijk van waardering

Anita Hijmenberg, Manager OfficeTeam: “De Nederlandse economie laat weer een voorzichtige groei zien, dus ik merk ook dat veel mensen die ik spreek toch wel hopen dat ze dit jaar een blijk van waardering krijgen aan het einde van het jaar. Uit onderzoek blijkt ook dat 80 procent van de Nederlandse bedrijven weer plannen heeft om mensen aan te nemen, dus zittende werknemers verwachten in deze situatie dat er aandacht aan hen wordt besteed.”

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.