Logo
  • Nieuws
  • 16 januari 2012
  • Mariel Hovemann

Van saai werk kom je aan

Een kwart van de kantoormedewerkers gaan gebukt onder chronische verveling, wat direct gevolgen heeft voor hun psychische en fysieke gezondheid zo blijkt uit Brits onderzoek onder 102 kantoormedewerkers.

Beeld Van saai werk kom je aan

Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers hun gevoelens van verveling proberen te onderdrukken door chocola te eten en koffie te drinken. Ook gaven de medewerkers aan dat zij aan het eind van een saaie dag meer alcohol tot zich namen.

 

Gebrek aan concentratie

Ook heeft verveling effect op de manier waarop de medewerkers hun werk uitvoeren. Bijna 80 procent gaf aan dat de concentratie verloren gaat en meer dan de helft zei dat ze daardoor fouten maakten. Saai werk is voor bijna de helft van de respondenten een reden op zoek te gaan naar een andere baan.

 

Gezondere snacks

Dr Mann van de UCLan's School of Psychology: “Uit het onderzoek blijkt dat de meest belangrijke oorzaak van verveling op de werkvloer een functie is waar niet genoeg van je wordt gevraagd. Managers zouden moeten kijken hoe ze dit voor kunnen zijn. En ze zouden medewerkers moeten stimuleren hier beter mee om te gaan.” Een andere invulling van het werk en cursussen volgen is volgens Mann al een stap in de goede richting. En als ‘r dan toch verveling optreedt, biedt dan gezondere snacks en drankjes in bedrijfskantines aan zodat een greep naar chocola wordt voorkomen.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.