Logo
  • Nieuws
  • 8 februari 2012
  • Bas Ammerlaan

U kunt niet zonder humor op de werkvloer

Een goed gevoel voor humor blijkt een belangrijke eigenschap voor werknemers binnen een bedrijf. Dit blijkt uit een enquête van Accountemps onder ruim 1.400 Amerikaanse financiële directeuren.

Beeld U kunt niet zonder humor op de werkvloer

57 procent van de ondervraagden in het onderzoek was van mening dat een gevoel voor humor relatief van belang is om in hun bedrijfscultuur te passen. 22 procent was zelfs van mening dat humor hiervoor bijzonder belangrijk is.

 

Sollicitatiehumor

Volgens Max Messmer, voorzitter van Accountemps, kan humor van grote waarde zijn bij het onderlinge contact tussen werknemers. Bovendien helpt het bij het vermijden van spanningen op de werkvloer.

 

Messmer voegt toe dat potentiële kandidaten tijdens een sollicitatiegesprek hun aimabele persoonlijkheid moeten laten schitteren. “Het sollicitatiegesprek is geen plek voor stand-up comedy, maar een beetje humor laat de rekruterende partij merken dat u benaderbaar bent en fijn om mee te werken.”

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.