Logo
  • Nieuws
  • 2 december 2010
  • Dagmar Hendriks

Pas op voor gefrustreerde werknemers

Maar liefst 34 procent van de managers in Nederland is niet betrokken bij zijn werk of voelt zich niet gesteund door hun leidinggevende, zo blijkt uit onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group uitgevoerd onder ruim 3.500 (top)managers bij 350 grote en middelgrote ondernemingen.

Beeld Pas op voor gefrustreerde werknemers

Uit het onderzoek komt naar v dat 34 procent van de managers in Nederland niet betrokken is bij zijn werk of zich niet gefaciliteerd voelt om dit naar behoren uit te oefenen. Dit leidt tot ongewenst verloop en verlies aan productiviteit en legt daarmee een directe en significante druk op de winstgevendheid van een organisatie.

 

Directieagenda

Driekwart van de ondervraagde directieleden erkent dat onverschillige, ineffectieve of gefrustreerde werknemers een van de grootste bedreigingen voor een organisatie zijn. Toch neemt slechts een enkeling maatregelen om daar iets aan te doen: 58 procent geeft aan dat het onderwerp niet of nauwelijks op de directieagenda voorkomt.

 

Verantwoordelijkheid

Het lijkt erop dat de verantwoordelijkheid voor de motivatie van middenmanagers tussen de directie en hun eigen lijnmanagers in valt. Bijna de helft van de directieleden vindt dat zij verantwoordelijk zijn voor het niveau van motivatie. Slechts 11 procent van hen gelooft dat de lijnmanagers hiervoor verantwoordelijk zijn. Aan de andere kant verwacht meer dan een derde (37 procent) van de middenmanagers dat hun leidinggevende hun betrokkenheid en motivatie stimuleert.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.