Logo
  • Nieuws
  • 28 augustus 2020

Online congres: Beoordelen & Performance tijdens en na covid-19

Aan het eind van het jaar moeten HR en de leidinggevenden weer aan de slag met de jaarlijkse beoordelingscyclus. Maar de coronacrisis heeft alles overhoop gehaald; kun je medewerkers nog beoordelen op basis van afspraken aan het begin van dit jaar? En wat is dan wél de juiste aanpak? Het online congres ‘Beoordelen & Performance tijdens en na covid-19’ biedt uitkomst met nieuwe inzichten en praktische oplossingen voor uw HR-cyclus.

Beeld Online congres: Beoordelen & Performance tijdens en na covid-19

"De corona-uitbraak raakt alle aspecten van werken en dus ook de jaarlijkse HR-cyclus van beoordelen en functioneren," vertelt Peter van den Hout, programmamanager bij HR Academy. "De traditionele HR-cyclus staat al langere tijd onder druk en nu moet het roer definitief om. Daarnaast zit je natuurlijk ook nog met de gemaakte afspraken voor dit jaar. Daar moet je ook wat mee. Maar waar ga je mensen nu op beoordelen, terwijl hun taken en werkzaamheden volledig zijn veranderd en hun doelstellingen uit het zicht zijn geraakt?"

Tijdens het online congres krijgt u antwoord op onder meer de volgende vragen:

  • Op basis van welke criteria geven we een eerlijke beoordeling over 2020?
  • Hoe empower en beoordeel je medewerkers op afstand?
  • Onder- versus overpresteren tijdens corona: hoe ga je om met de beoordeling?
  • Performance nu en straks: wat nemen we uit de afgelopen periode mee naar 2021?

Bekijk het complete programma

Adaptief en lerend vermogen

"We werken anders samen, moeten proactief zijn, organiseren ons eigen werk en hebben veel autonomie," aldus dagvoorzitter Jan Tjerk Boonstra. "Mensen en organisaties blijken veel meer adaptief en lerend vermogen te hebben dan we voor mogelijk hielden. En daar moeten we gebruik van maken. Het empoweren van medewerkers is daarin een belangrijke strategie, waarbij vooral medewerkers zelf moeten gaan bepalen wat hun kwaliteiten zijn en hoe ze deze optimaal kunnen inzetten. Leidinggevenden en medewerkers moeten daarover samen in gesprek."

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.