Logo
  • Nieuws
  • 29 juni 2012
  • Mariel Hovemann

Nieuwe P&O-beroeps- en gedragscode beschikbaar

De P&O beroeps- en gedragscode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelmanagement en Organisatieontwikkeling (NVP) is uit. In de P&O-code zijn de praktische en ethische principes, regels en opvattingen voor de P&O-professie vastgelegd.

Beeld Nieuwe P&O-beroeps- en gedragscode beschikbaar

De P&O beroeps- en gedragscode kan door HRM’ers gehanteerd worden als leidraad bij het toetsen van het eigen functioneren en het definiëren van ontwikkelingsmogelijkheden aldus de NVP. Opleidingsinstituten kunnen de P&O code gebruiken als kader bij de inrichting van hun lesprogramma’s. Ten slotte is de P&O code ook bestemd voor stakeholders. Zij kunnen eruit afleiden wat de professionele kennis, vaardigheden en gedragstandaarden zijn die redelijkerwijs van effectieve P&O-professionals verwacht mogen worden.

NVP Sollicitatiecode

Een onderdeel van de code is de gedragscode. Dit onderdeel van de P&O-code biedt het gedragskader voor de P&O-professional, omvattende: competenties op peil houden, uitstraling en reputatie bewaken, belangen in balans houden, voorschriften en NVP Sollicitatiecode naleven, vertrouwelijkheid in acht nemen, loyaliteit betrachten en zich houden aan de geheimhoudingsplicht. Bij niet naleving van deze gedragsregels kunnen belanghebbenden een beroep doen op de klachtenregeling.

  

Bijlagen:

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.