Logo
  • Nieuws
  • 11 oktober 2012
  • Mariel Hovemann

‘Nieuw draagvlak onder werknemers cruciaal’

“Voor werkgevers is het vinden van nieuw draagvlak en nieuwe betrokkenheid van werknemers cruciaal. In de komende decennia zullen met name die ondernemingen succesvol zijn die er in slagen om vanuit de dialoog met werknemers vernieuwing te realiseren.”

Beeld ‘Nieuw draagvlak onder werknemers cruciaal’

Dat zei Renske Rietbergen, manager Business Development van werkgeversvereniging AWVN, bij de presentatie van het cao-platform aan SER-voorzitter Wiebe Draijer. Het cao-platform is een door AWVN samen met adviesbureau a-advies ontwikkelde webapplicatie waarmee werkgevers alle medewerkers kunnen betrekken bij vernieuwing van arbeidsvoorwaarden.

 

Betrokkenheid

Betrokkenheid van werknemers bij het wel en wee van hun bedrijf (of juist gebrek aan betrokkenheid) vormt een vraagstuk van alle tijden, maar het belang ervan groeit volgens AWVN . Rietbergen: “Werkgevers zoeken naar mogelijkheden om die arbeidsvoorwaarden af te spreken die bijdragen aan het succes van de organisatie én aansluiten bij de wensen van de werknemers.”

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit jaar is engagement van medewerkers dé HR-trend. Vanwege de economische omstandigheden veranderen minder gemotiveerde medewerkers niet snel van baan. Hoe ga je hier als HR-professional mee om? U bent te gast bij Miele, een organisatie die bekend staat om haar loyale en betrokken medewerkers. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? U ervaart het onder meer tijdens een rondleiding. Meer informatie en inschrijven...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Overleg arbeidsvoorwaarden

AWVN zoekt in zijn streven om werkgevers meer mogelijkheden te bieden tot het organiseren van draagvlak de samenwerking met vakbonden. Die blijven volgens Rietbergen hoe dan ook een rol spelen in veel overlegprocessen over arbeidsvoorwaarden. “De huidige problemen bij de bonden en de vragen over hun representativiteit betekenen nog niet dat de bonden geen goede belangenbehartiger zijn van werknemers. Het digitale cao-platform biedt sociale partners de mogelijkheid om gezamenlijk inzicht te krijgen in de wensen van alle werknemers en draagvlak opnieuw te organiseren.”

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.