Logo
  • Nieuws
  • 13 juli 2012
  • Mariel Hovemann

Nederlanders zijn gelukkig op het werk

Nederlanders zijn bijna het gelukkigst op het werk in vergelijking met andere Europeanen zo blijkt uit onderzoek van StepStone.

Beeld Nederlanders zijn gelukkig op het werk

Maar liefst 71 procent van de Nederlanders voelt zich gelukkig op het werk. Daarmee zijn de Nederlanders bijna de gelukkigste Europese werknemers. Het Europese gemiddelde ligt slechts op 57 procent. De Belgen zijn nog net iets gelukkiger op het werk want die geven zich een score van 5,9 op het werk waar de Nederlanders zich zelf een 5,6 geven. In Duitsland en Oostenrijk zijn werknemers beduidend minder gelukkig. Op een schaal van 1 op 10, geven de Duitsers zich bijvoorbeeld maar een score van 4,8 op 10.

 

Factoren voor welzijn

Welke elementen maken dat je gelukkig bent op het werk? Salaris staat niet in de top 5. De belangrijkste factoren zijn sociale factoren zoals respect voor werknemers, een goede sfeer, een eerlijke en open mentaliteit en erkenning krijgen voor het werk. Het enige ‘harde’ element in de top 5 is een interessante functie-inhoud. Dat staat op nummer 2 in de lijst.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.