Logo
  • Nieuws
  • 10 juni 2009
  • David Davidson

Intellectuele uitdaging levert meer op dan hard HR-beleid

banner-nieuwsberichten_55.pngEen hard en ‘calculatief’ HR-beleid heeft alleen invloed op de bedrijfsprestaties als het zich richt op de werknemers als collectief, en niet op individuele werknemers. Dat zegt Bart Dietz, die donderdag op het onderwerp promoveert aan de Erasmus universiteit.

Beeld Intellectuele uitdaging levert meer op dan hard HR-beleid

Een leider die zijn verkopers intellectueel weet te inspireren heeft daarentegen goud in handen: medewerkers zetten zich dan meer in om te presteren en nieuwe dingen te leren. Als een leider inspirerend communiceert met zijn verkopers ontwikkelen ze manieren om in diverse situaties beter te verkopen en zo hun prestaties te verhogen. Echter, een overdaad aan complimenten kan een averechts effect hebben op een goede manier van verkopen. Werknemers nemen een manager die constant complimenten uitdeelt niet serieus.

 

Leeftijdsopbouw

Uit het veldonderzoek van Dietz blijkt verder dat een team dat nadenkt over strategieën en prestaties en deze kan aanpassen aan een veranderende omgeving, een positieve invloed heeft op de prestaties van een individuele verkoopmedewerker. Tot slot speelt ook de leeftijdsopbouw van een team speelt ook een belangrijke rol: hoe groter de leeftijdsverschillen binnen een team, hoe slechter de prestaties van de medewerkers.

 

Ga naar www.hrstrategie.nl/research om het promotieonderzoek van Dietz te downloaden.

 

Tip

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste wetenschappelijke onderzoeken op HR-gebied? Neem dan een abonnement op HR Strategie Magazine. Dit vakblad voor de HR-management top staat garant voor visionair gedachtegoed, need to know-informatie en interviews met top HR-managers. En dat inspireert en helpt u als HR-manager bij het implementeren van moderne inzichten en modellen in uw eigen organisatie.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.