Logo
  • Nieuws
  • 12 augustus 2011
  • Manon Schuttrups

HR-professional heeft onvoldoende inzicht in samenstelling personeel

Van de Nederlandse HR-professionals heeft meer dan een kwart (28%) onvoldoende inzicht in de personele samenstelling om snel te kunnen anticiperen op veranderende omstandigheden. Dat terwijl veel organisaties flexibiliteit en wendbaarheid hoog op de agenda hebben staan.

Beeld HR-professional heeft onvoldoende inzicht in samenstelling personeel

Dit blijkt uit onderzoek van VDD IQware, leverancier en ontwikkelaar van contentmanagementsystemen. De organisatie deed onderzoek onder HR-professionals naar het gebruik van personeelsdossiers in relatie tot het personeelsbeleid.

 

Van de respondenten verwacht 78 procent meer handvatten voor het HR-beleid te krijgen wanneer alle personeelsdossiers niet individueel, maar als één geheel worden geanalyseerd.

 

Samenstelling personeelsbestand

Serge Leclercq, commercieel directeur van VDD IQware, legt uit: “Dat een kwart van de HR-professionals nog onvoldoende inzicht heeft in de personele samenstelling binnen de organisatie is opmerkelijk. Bovendien is het voor veel bedrijven niet eenvoudig om met één druk op de knop gegevens uit hun personeelsdossiers te halen, terwijl uit ons onderzoek blijkt dat die behoefte er wel is."

 

Volgens Leclercq ligt dat aan het feit dat dossiers veelal niet digitaal beschikbaar zijn of omdat er geen sprake is van uniformiteit in informatie in de dossiers. "Gevolg is dat er te weinig bekend is over de samenstelling van het personeelsbestand. Dit kan zaken als talentmanagement en levensfasebewust personeelsbeleid flink in de weg staan.”

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.