Logo
  • Nieuws
  • 20 september 2010
  • Dagmar Hendriks

Hoogste baas laat zijn gezicht te weinig zien

De helft van de Nederlandse werknemers heeft nog nooit contact gehad met zijn of haar hoogste baas. 45 procent vindt dat de baas te weinig op de werkvloer aanwezig is. Ongeveer 27 procent zou zijn gezicht niet eens herkennen.

Beeld Hoogste baas laat zijn gezicht te weinig zien

Dit blijkt uit een onderzoek door onderzoeksbureau De Vos & Jansen in opdracht van Veronica voor het TV-programma Undercover Boss. Het onderzoek is uitgevoerd onder 788 Nederlanders.

 

36 procent van de werknemers geeft aan dat de baas geen idee heeft van wat er zich op de werkvloer afspeelt. En bijna de helft denkt dat hun baas geen idee heeft van wat hij/zij doet. In het onderzoek is ook gevraagd of de baas de werkzaamheden aan zou kunnen van de werknemers. Maar liefst 33 procent denkt dat dit niet het geval is.

Meer vertrouwen in vrouwelijke baas

Vrouwelijke bazen hebben een beter imago. Zo geven werknemers aan dat er meer contact is als het een vrouwelijke baas betreft. Ook hebben ze meer vertrouwen in een vrouwelijke baas (30 procent) dan wanneer het een man betreft (20 procent).

 

Tip

Het blijkt eveneens dat de helft van de werknemers het leuk vindt wanneer de allerhoogste baas een keer komt meewerken op de werkvloer. Het is dus verstandig om als hoogste baas meer contact met het personeel te leggen. Hierdoor zullen medewerkers meer begrip krijgen en dit levert weer een positieve bijdrage aan de betrokkenheid binnen de organisatie.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.