Logo
  • Nieuws
  • 16 februari 2011
  • Miranda Panse

Hoe betrokken zijn uw medewerkers?

Slechts 13 procent van de medewerkers is echt geëngageerd, 66 procent haalt uitsluitend de verwachte minimumnormen en maar liefst 21 procent is mentaal al afgehaakt. Deze alarmerende cijfers komen uit een onderzoek dat is uitgevoerd door het Duitse bureau Gullup.

Beeld Hoe betrokken zijn uw medewerkers?

Het onderzoek is bij onze oosterburen gehouden onder 354 respondenten; daarnaast zijn er ook 216 individuele interviews gehouden. De oorzaak van het gebrek aan betrokkenheid onder werknemers moet gezocht worden in een gebrek aan waardering van de leiding voor de medewerker. De medewerkers vinden het frustrerend dat ze niet het gevoel hebben dat zij een daadwerkelijke bijdrage kunnen of mogen leveren.

Feedback-gesprekken houden

“Een gebrek aan motivatie leidt snel tot een vicieuze cirkel, zonder motivatie is het immers onmogelijk om een succesvolle of bevredigende carrière uit te bouwen, wat de inzet voor het werk nog meer doet afnemen.” Aldus de Duitse krant Die Welt.

 

Om die cirkel te doorbreken, moeten leidinggevenden vaker feedback-gesprekken houden met  medewerkers. Hierdoor kunnen ze ervoor zorgen dat hun prestaties opgemerkt worden. Medewerkers kunnen er niet zomaar van uitgaan dat het management constant op de hoogte blijft van individuele prestaties.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.