Logo
  • Nieuws
  • 11 september 2012
  • Siem Kannekens

Helft werknemers voelt zich overgekwalificeerd

47 procent van de werknemers wereldwijd vindt zichzelf overgekwalificeerd voor zijn huidige baan. In China (84 procent), Turkije (78 procent) en Griekenland (69 procent) is dit percentage het hoogst. Het wereldwijde gemiddelde van werknemers die zich ondergekwalificeerd (opleiding te laag voor functie) voelen ligt lager dan 20 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van uitzendbureau Randstad.

Beeld Helft werknemers voelt zich overgekwalificeerd

Uit de onderzoeksresultaten blijkt verder dat wereldwijd 60 procent van de ondervraagden aangeeft dat hun werknemer moeite heeft met het vinden van de juiste persoon voor een bepaalde functie. Brazilië neemt in deze kwestie de leiding met een percentage van 71 procent.

 

Tekort

Ook meldt Randstad dat wereldwijd 47 procent van de werknemers een tekort aan gekwalificeerd personeel in de komende drie jaar verwacht. Deze percentages liggen het hoogst in Hong Kong (67 procent) China & India (65 procent) en Maleisië (64 procent). Nederland, Tsjechië en Denemarken scoren op dit vraagstuk het laagste percentage. In Nederland denkt één op de drie werknemers dat binnen drie jaar een tekort aan gekwalificeerd personeel is.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.