Logo
  • Nieuws
  • 29 februari 2012
  • Mariel Hovemann

Efficiëntie belangrijkste voordeel Het Nieuwe Werken

Werknemers zien files vermijden niet als belangrijk voordeel van Het Nieuwe Werken. Ook de zorg voor het milieu is voor zowel werknemers als werkgevers geen issue zo blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training.

Beeld Efficiëntie belangrijkste voordeel Het Nieuwe Werken

Werknemers zien files vermijden niet als belangrijk voordeel van HNW (6,5 procent). Ook de zorg voor het milieu is voor zowel werknemers (2,5 procent) als werkgevers (8 procent) geen issue. 34 procent van de werknemers vindt de balans tussen werk en privé het belangrijkste voordeel en 24 procent van de werkgevers sluit zich hierbij aan. Efficiënter werken is met 26 procent voor de werkgever het belangrijkste voordeel. De top drie belangrijkste voor- en nadelen ziet er als volgt uit:

 

 

Werknemer

Werkgever

Voordelen

1. Balans werk/privé
2. Ik werk efficiënter op eigen tijden en werkplek
3. Gevoel van vertrouwen bij werkgever

1. Er wordt efficiënter gewerkt op eigen tijden en werkplek
2. Balans werk/privé
3. Vermijden van files

Nadelen

1. Gemis sociale contacten collega’s
2. Balans werk/privé: privétijd wordt al snel werktijd
3. Gevoel betrokkenheid bij organisatie ontbreekt

1. Gemis sociale contacten collega’s
2. Gevoel betrokkenheid bij organisatie ontbreekt
3. Balans werk/privé: privétijd wordt al snel werktijd

 

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW: “Het is interessant om te zien dat hoewel de files in Nederland dagelijks een hot topic zijn, het vermijden ervan voor werknemers geen belangrijk voordeel is van HNW. Werkgevers kijken er procentueel gezien net wat anders tegenaan en hebben ook iets meer oog voor het milieu. Het feit dat werkgevers het vermijden van files wel in hun top drie hebben staan, kan te maken hebben met hun behoefte aan efficiënter werken; tijd is immers geld. Werkgevers zijn zich vanuit managementoogpunt meer bewust van bijvoorbeeld Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waaraan HNW een belangrijke bijdrage kan leveren. Daarnaast is het opvallend dat de balans tussen werk en privé zowel in de top drie voor- als nadelen terug komt. Dit laat zien dat zowel werkgevers als werknemers nog altijd worstelen met de vraag hoe zij hun werkdag moeten indelen om de optimale balans te krijgen tussen werk en privé.”

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.