Logo
  • Nieuws
  • 8 december 2015

e-Learning steeds populairder

Werkgevers voeren talentmanagement uit met verschillende ontwikkelinstrumenten. Opleidingen, voortgangsgesprekken en beoordelingsgesprekken zijn nog steeds de meest ingezette instrumenten. Maar werkgevers zijn meer gebruik gaan maken van 360 graden feedback, e-learning en het doelstellingengesprek. Dit en meer blijkt uit het Raet HR Benchmarkonderzoek 2016 Talentmanagement onder 1.145 medewerkers, .506 HR-managers en 117 bestuurders.

Beeld e-Learning steeds populairder

In het onderwijs pakken scholen vooral de gesprekkencylus op; zij bieden vaker dan andere segmenten voortgangsgesprekken, beoordelingsgesprekken en intervisie aan. Werkgevers uit de zakelijke markt besteden gemiddeld meer aandacht aan het doelstellingengesprek. In de overheid wordt veel gebruik gemaakt van de vlootschouw, terwijl zorginstellingen meer dan gemiddeld e-learning omarmd hebben.

Top 10, meest aangeboden ontwikkelinstrumenten, volgens HR-managers

(meerdere antwoorden mogelijk)

Opleiding en training79%
Voortgangs- of functioneringsgesprek74%
Beoordelingsgesprek60%
Persoonlijk ontwikkelingsgesprek55%
Coaching en intervisie54%
Loopbaangesprek38%
Assessment37%
360 graden feedback35%
e-learning32%
Doelstellingengesprek28%

 

 

Medewerkers minder te spreken over 360 graden feedback

Opleidingen en coaching/intervisie dragen volgens medewerkers het meest bij aan hun ontwikkeling. Andere ontwikkelinstrumenten die zij waarderen zijn het POP-gesprek, e-learning en het doelstellingengesprek. Medewerkers zijn minder positief over confronterende instrumenten zoals persoonlijkheidstesten, 360 graden feedback en een beoordelingsgesprek.

Download hier Raet HR Benchmark: alle HR-prioriteiten voor 2016 op een rij

 

 

Raet is marktleider op het gebied van software voor Human Capital Management en personeelsadministratie. De HR-software van Raet, Youforce, is gebaseerd op het IT-concept Software as a Service (SaaS) en ondersteunt organisaties bij het optimaliseren van Human Capital Management als onderdeel van de organisatiestrategie.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.