Logo
  • Nieuws
  • 2 november 2012
  • Siem Kannekens

Driekwart werknemers ergert zich aan privéverhalen op de werkvloer

Op kantoor worden veel privézaken besproken, maar drie kwart van de werknemers zit niet op persoonlijke verhalen van collega’s te wachten. Vooral verhalen over lichamelijke kwaaltjes en over de kinderen worden niet gewaardeerd. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank onder ruim 1000 respondenten.

Beeld Driekwart werknemers ergert zich aan privéverhalen op de werkvloer

Bijna veertig procent van de werknemers ziet zijn collega’s niet als vrienden maar gewoon als collega’s. Een op de tien geeft aan zelfs nooit een vriendschappelijke band met collega’s op te willen bouwen.

 

Ergernissen

Collega’s hebben veel persoonlijke gesprekken met elkaar, maar juist dat kan af en toe flinke ergernissen opleveren. Van de ondervraagden stoort 73 procent zich aan de persoonlijke verhalen van collega’s. Uitgebreide verhalen over lichamelijke kwaaltjes leveren de meeste irritaties op (35 procent), gevolgd door anekdotes over de kinderen (25 procent). 10 procent van de werknemers wordt liever niet geconfronteerd met de relatieproblemen van collega’s en 3 procent wil niks horen over vakantieverhalen. ‘Goed contact met collega’s is belangrijk, maar deel ook weer niet al je persoonlijke problemen. Wanneer werk en privé te veel door elkaar gaan lopen wordt het lastiger om kritisch op elkaars werk te zijn.’ aldus Mark Borgman van NationaleVacaturebank

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.