Logo
  • Nieuws
  • 27 april 2012
  • Mariel Hovemann

Ambtenaren vinden werk zinvol

Medewerkers in de overheidssector vinden hun werk bijzonder zinvol. Ook geven overheidsmedewerkers aan veel plezier te hebben in hun werk. Hiermee gaat de overheid aan kop ten opzichte van andere sectoren zo blijkt uit onderzoek van Effectory onder ruim 240.000 overheidsmedewerkers in Nederland.

Beeld Ambtenaren vinden werk zinvol

In de zorg wordt de zingeving van het werk het beste beoordeeld, het onderwerp scoort hier een 8,3. Hierna volgt de onderwijssector met een 8,1, gevolgd door gemeenten met een 8,0. In de profit sector (onder andere retail, energie & telecom, ICT en financiële dienstverlening) schommelt de score rond een 7,6, ruim een half punt lager dan het gemiddelde van de overheid.

 

Onderwijs

Qua werkplezier scoort de onderwijssector het beste (7,9). De scores liggen echter dicht bij elkaar, gemeenten beoordelen hun werkplezier met een 7,8 en in de zorgsector scoort het onderwerp een 7,7. De profit sector behaalt ook hier lagere scores en komt gemiddeld uit op een 7,4.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.