Logo
  • Nieuws
  • 12 november 2008
  • Lianne Bouman

Al de voordelen van performance management ontdekt?

Werknemers worden steeds vaker beloond op de prestaties die ze leveren en de talenten die ze inzetten. Van de personeelssystemen die organisaties nu hanteren zijn de performance managementsystemen de sterkst groeiende.

Beeld Al de voordelen van performance management ontdekt?

Dat blijkt uit het onderzoek 'The essentail guide to employee performance management systems' van Bersin & Associates onder 700 organisaties. Volgens de onderzoekers zullen de performance managementsystemen (prestatiesturing) het belangrijkste onderdeel worden van talentmanagement.

 

SaaS

Voor veel bedrijven is prestatie- en competent gericht werken leidend in het personeelsbeleid. Performance management staat niet meer op zich, maar omvat ook oplossingen voor prestatie-, loopbaan- en beloningsmanagement. SaaS (software as a service) is nu het meest gebruikte model dat het tempo van productinnovatie en frequentie van productlanceringen in extreme mate heeft doen toenemen.

 

Geperfectioneerde oplossingen

In het onderzoek worden ook 25 (van de in totaal 30) leveranciers van performance managementsystemen met elkaar vergeleken op productkenmerken, know-how en leveringscapaciteit. Volgens de onderzoekers levert StepStone Solutions geperfectioneerde oplossingen voor opvolgings- en carrièreplanning en verzorgt StepStone Solutions enkele van de grootste overal ter wereld gebruikte performance planningstools.

 

Tip

Om succesvol te zijn als organisatie moeten medewerkers zich continu bewust zijn van de toegevoegde waarde, die zij leveren aan de klant en de organisatie.

Managers moeten hun medewerkers meer en meer aanspreken op het leveren van hun toegevoegde waarde. Zo moeten zij heldere doelen voor hun organisatieonderdeel formuleren en deze doelen vertalen naar de resultaatgebieden waar medewerkers aan moeten werken.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.