De functie van salarisadministrateur verandert in rap tempo en ingrijpend. De vraag naar ‘de echte administrateur’ heeft de afgelopen maanden plaatsgemaakt door de vraag naar ‘de salarisadviseur’. Dat stelt Martijn Betgem, tien jaar werkzaam als recruiter fiscaal. Dat blijkt ook uit beroepscompetentieprofiel 2014.
Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie. Medewerkers die weten wat hun sterke punten zijn en die deze kunnen inzetten in hun werk blijken gelukkiger, meer tevreden, bevlogen en energieker. Bovendien zijn ze gemotiveerder om zich te blijven ontwikkelen. Uiteindelijk zullen deze energieke en leergierige medewerkers positieve bedrijfsresultaten teweeg brengen.
Nederlands talent wil een baan met inhoud: 45 procent zoekt uitdagend werk, 39 procent wil meer professionele ontwikkeling en nog eens 28 procent verwacht toekomstperspectief en doorgroeimogelijkheden. Nederlandse werknemers lopen niet warm voor een betere functietitel (5 procent). Dit blijkt uit het wereldwijde onderzoek van LinkedIn naar de houding van fulltime werknemers ten opzichte van de banenmarkt.
Talentmanagement en de ‘war for talent’ zijn nu weer veel gebezigde termen maar heel nieuw is het allemaal natuurlijk niet. In tijden waar de arbeidsmarkt sterk is en de macht meer bij de werknemers dan bij de werkgevers ligt is er voor talentmanagement veel belangstelling en in tijden van economische recessie is er bitter weinig aandacht voor.
Wie het perfecte team wil samenstellen, moet naar The Beatles kijken. ‘Are you a John or a Paul?’ is al sinds de jaren '60 een veelgehoorde vraag op feestjes. Voor wie met personeelsbeleid te maken heeft is die vraag niet alleen amusant, maar ook heel relevant.
De wereld van de retail verandert momenteel snel en ingrijpend. Het betekent dat het permanent ontwikkelen van medewerkers van essentieel belang is. Maar hoe geef je vorm aan talentmanagement? Katinka Ruikes is bij A.S. Watson verantwoordelijk voor talentmanagement. Ze wijst onder meer op de mogelijkheden van talent analytics en op de rol van de leidinggevenden, die bij talentmanagement een balans tussen resultaat en motivatie moeten vinden.
EMPLOYEE ENGAGEMENT is een term die zich lastig laat vertalen in het Nederlands, vaak wordt het vertaald als betrokkenheid, tevredenheid en bevlogenheid van werknemers. Het staat tegenwoordig sterk in de belangstelling bij veel organisaties, academici, consultants en onderzoekbureaus. En terecht want employee engagement kan organisaties veel opleveren, (wetenschappelijk) onderzoek toont een statistische relatie aan tussen engagement, productiviteit, prestaties, retentie van personeel, winstgevendheid en klanttevredenheid.
Er is een absolute noodzaak dat individuen, onderwijsinstellingen en bedrijven samenwerken op het gebied van talentontwikkeling en talentmanagement aldus talentlobbyist Joep Vesters.
Ketenoptimalisatie zorgt voor een goede samenwerking binnen uw bedrijf. Maar hoe ziet dit er dan in de praktijk uit? Wij geven u graag een praktische uitleg:
Het optimaliseren van talentmanagement in een internationale organisatie is geen kwestie van improvisatie. Wetgeving, cultuur, de manier van werken en nog vele andere factoren waar rekening mee gehouden moet worden voordat je kan beginnen aan een internationaal talentmanagement project.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling