Logo
  • Blog
  • 7 februari 2017

'We hebben ons bestaande SPP-plan verder kunnen aanscherpen'

Michiel de Meij is HR Business Partner bij AstraZeneca te Zoetermeer, een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen. Hij vertelt over het toenemend belang van strategische personeelsplanning (SPP) voor de organisatie en de incompany training die hij hiervoor heeft gevolgd bij HR Academy.

Verandering is een constante factor in onze organisatie en daarom moeten we ook vanuit personeelsperspectief verder vooruit willen kijken dan slechts 1 jaar. Dat vormde dan ook de aanleiding om te starten met SPP: goed kunnen anticiperen op verandering neemt vaak langer dan een jaar in beslag. We realiseren ons als HR-afdeling dat het van steeds groter belang is om het onderwerp personeelsplanning op een hoger strategischer niveau te krijgen. SPP is voor HR de grote paraplu waar elementen als Recruitment, Succession Planning, Talent Development, Learning and Development allemaal samen komen. Sterker nog, de vraag naar deze elementen wordt geïnitieerd vanuit SPP .

Tools en denkrichtingen

De incompany training die we hebben gevolgd bij HR Academy heeft ons een scherper inzicht gegeven in het totale proces van SPP. Een groot voordeel van de incompany-vorm is ook dat je veel ruimte krijgt om vraagstukken direct op de eigen organisatie te leggen - inclusief alle confidentiële elementen - zonder dat andere bedrijven deze informatie ook te horen krijgen. De opleiding heeft ons tools en denkrichtingen geboden om het reeds bestaande SPP-plan aan te scherpen en uit te voeren. De trainer, Gerard Evers, deed dit vol overgave; hij heeft duidelijk veel passie voor zijn vak.

Dankzij de training hebben we ons reeds bestaande plan verder kunnen aanscherpen. Dit is inmiddels ook besproken met het Management Team. Vervolgens hebben we een start gemaakt met grondige analyse van de huidige situatie en het definiëren van de strategie. Ondertussen is het team bezig met data van de eigen workforce verder uit te diepen. Dit alles moet leiden tot een beter begrip van het personeelsbestand, om uiteindelijk de juiste beschikbare tools in te zetten om te komen tot ons toekomstige scenario op het gebied van SPP.

Incompany van HR Academy?

Heeft u een team of groep collega’s met dezelfde leerbehoefte? Dan is een opleiding in uw eigen organisatie een effectieve oplossing. We kunnen alle opleidingen van HR Academy ook bij u ‘in huis’ verzorgen. Dat geeft de mogelijkheid om het programma specifieker te laten aansluiten op de persoonlijke leerdoelen van uw team of medewerkers en de behoeften van de organisatie. Meer informatie

Producttips