Logo
  • Nieuws
  • 28 maart 2017
  • Bron: Hays

5 populaire HR-jobs met baankans

Banen in HR zijn in trek. Vijf kansrijke en populaire HR-functies volgens recruitmentorganisatie Hays.

Beeld 5 populaire HR-jobs met baankans

1.    Global mobility manager - 70.000 - 100.000 euro

Een global mobility manager adviseert, ondersteunt en helpt bij de uitwisseling van personeel op lange en korte termijn tussen (internationale) vestigingen van een organisatie. Je regelt de juiste contracten, denkt mee over huisvesting en ondersteunt bij andere praktische zaken die komen kijken bij werken in een ander land. Het is aan jou om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen en de regelgeving in verschillende landen te bewaken. Communicatieve skills, vloeiend Engels en culturele intelligentie zijn een vereiste. Het jaarsalaris, afhankelijke van de grootte van de organisatie, kan oplopen tot meer dan 100.000 euro.

2.    HR business partner – 70.000 - 100.000 euro

Een HR business partner, of HR manager, begeleidt en adviseert de directie van een bedrijf over de inzet van human resources. In jouw rol speelt de persoonlijke ontwikkeling van het personeel een belangrijke rol. Je denkt mee over nieuwe HR systemen en zoekt naar manieren om mensen te laten ‘groeien’. Wat is en wie zijn er nodig om de doelstellingen van het bedrijf te behalen? Dat is de vraag waar jij je iedere dag mee bezighoudt. Je schrijft beleid en zorgt ervoor dat die plannen binnen jouw team van HR adviseurs worden uitgevoerd. Als HR business partner ben je een tactische sparringpartner voor de directie. Vijf tot acht jaar werkervaring in HR functies en een afgeronde universitaire studie zijn een vereiste (HBO mag ook in sommige gevallen). Jaarsalarissen voor deze functie kunnen oplopen tot 100.000 euro, afhankelijk van de verantwoordelijkheden die je hebt.

 

3.    HR analist - 50.000 - 80.000 euro

Als HR analist ontwikkel je rapportages over het personeel. Je rapporteert over het personeel op een breed scala aan onderwerpen, waaronder instroom, doorstroom en uitstroom. Ook heb je zicht op de gezondheid en ontwikkeling van medewerkers. Je bent analytisch sterk en kunt goed overweg met IT systemen en data. Salarissen voor dit soort functies kunnen oplopen tot 80.000 euro. Voor kandidaten tot vijf jaar werkervaring liggen de salarissen rond de 50.000 euro. Een universitaire studie is meestal vereist.

4.    HR adviseur - 50.000 euro

Als HR adviseur werk je, afhankelijk van de grootte van de organisatie, in een team met andere HR professionals. Je rapporteert aan een HR manager of HR business partner. Je bent bezig met wervingsprojecten, ondersteunt bij de interne opleiding en voert administratieve werkzaamheden uit. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor (een deel van het) personeel in de organisatie. Om in aanmerking te komen voor een baan als HR adviseur heb je een afgeronde HBO opleiding nodig, zoals Personeel en Arbeid. Meestal wordt er ook twee tot vijf jaar werkervaring gevraagd in een gelijke of aanverwante rol. Het jaarsalaris kan oplopen tot plus minus 50.000 euro.

5.    Corporate recruiter - 50.000 euro

Als corporate recruiter zoek en vind je geschikte kandidaten voor vacante posities. Je maakt gebruik van bureaus en post vacatures op de verschillende (online) jobboards. Daarnaast zoek je zelf kandidaten via social media, zoals LinkedIn en bewaak je de kwaliteit en voortgang van de sollicitatieprocedure. Je voert ook gesprekken met potentiele kandidaten. Het is belangrijk dat je het overzicht bewaart en meerdere ‘ballen’ in de lucht kunt houden. Jaarsalarissen kunnen oplopen tot 50.000 euro, afhankelijk van het aantal jaar werkervaring. Internationale recruiters verdienen doorgaans meer.

Producttips

Ook interessant