Te dure bedrijfsonderdelen zijn een loden bal aan het been van veel organisaties. Want hoewel Nederland de economische crisis te boven lijkt te komen, hangen bezuinigingen en lastenverzwaringen nog steeds als een grote grijze wolk boven veel organisaties.
De introductie van e-HRM verandert het gebruik van het HR-systeem. Dat heeft consequenties voor de systeemselectie. De beschreven aanpak is gericht op niet aanbestedingsplichtige organisaties, maar de meerwaarde van een Proof of Concept geldt voor alle selectietrajecten.
In Nederland wordt 8 procent van de werktijd, zo’n 19 miljard euro, verspild aan niet-productieve ICT-werkzaamheden. TNO wil dit percentage terugdringen door de ontwikkeling van slimme kantoorsoftware en zoekt partners voor het project 'Informatie Ondersteund Werken' (IOW).
Bijna de helft (45,6 procent) van de Nederlandse werknemers geeft de voorkeur aan een online portal om zo zelf HR-zaken te kunnen regelen. Dit blijkt uit de Pay Optimism Scale 2013 onder 1.020 respondenten wereldwijd van HR-dienstverlener NGA Human Resources.
Richard Oosten is HR-applicatiebeheerder bij DAS. Bij DAS moest in korte tijd een reeds bestaand HR-systeem opnieuw geïmplementeerd worden. Ondanks de complexiteit van het systeem en een forse tijdsdruk verliep het traject soepel. Belangrijke succesfactoren? Besteed veel aandacht aan een goed Functioneel Ontwerp en voorkom dat de functioneel beheerder de enige kennisdrager is: 'Je moet er echt voor zorgen dat de vertegenwoordigers van HR naar de business heel goed op de hoogte zijn van de werking van het systeem.'
Ongeveer 720.000 mensen in Nederland hebben schulden. Dat zijn niet alleen mensen die geen baan meer hebben, want vier op de vijf organisaties worden momenteel geconfronteerd met medewerkers die hun financiële zaken privé niet op orde hebben. Door extra informatie toe te voegen aan de digitale loonstrook kan de werknemer een beter overzicht krijgen van zijn financiën.
Self-service processen, digitale loonstroken, HR analytics … Hoe selecteer je het juiste systeem uit het zo ruime marktaanbod van HR IT-toepassingen? En bovenal.. hoe laat je deze toepassingen aansluiten bij de visie van de (toekomstige) HR-organisatie?
Nog maar amper hersteld van de oproep door Yahoo-CEO Marissa Mayer om thuiswerken aan banden te leggen aangezien het slecht is voor het moreel van haar medewerkers, lijkt de volgende aanslag door de toepassing van ‘scrum’ op projecten haar effect op Het Nieuwe Werken niet te gaan missen.
Bijna tweederde van de Europese medewerkers werkt vaker of minder vaak thuis. Slechts 18 procent van de werkgevers hanteert hierbij een formeel beleid zo blijkt uit onderzoek van Iron Mountain.
Nederlanders blijken een papierloos kantoor een veel aantrekkelijker vooruitzicht te vinden dan de Duitsers. Zo’n 75 procent van de Nederlandse werkenden lijkt het een prettig idee om een werkomgeving te hebben waarin het gebruik van papier zoveel mogelijk verminderd is. Bij de Duitsers is dat iets meer dan de helft (57 procent).
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling