Hoe vaak kijk jij in de spiegel? Niet om te kijken of je haar nog goed zit, of om te controleren of je geen tandpasta in je rechtermondhoek hebt. Nee, wij bedoelen om jezelf eens goed aan te kijken. Om te ontdekken wie je nu écht bent, of je nog wel happy wordt van je werk en waar nog aan gewerkt kan worden om een nog betere versie van jezelf te worden. In de waan van de dag doen we dat vaak nog veel te weinig, terwijl het juist waardevol is om dit regelmatig te doen.
Steeds meer beursgenoteerde bedrijven kiezen voor vrouwelijke commissarissen. Dat blijkt uit onderzoek van ruim duizend nieuwe benoemingen van commissarissen in veertien Europese landen, uitgevoerd door consultant Heidrick & Struggles. Opvallend is dat slechts een derde van alle nieuwe vrouwelijke commissarissen uit Nederland komt.
Maar liefst 7 op de 10 bedrijven hebben vertrouwen in hun groeiperspectieven voor 2022. Ze verwachten echter wel dat het lastig zal zijn om gekwalificeerd personeel te vinden, maar ook om huidige werknemers te behouden. Dit blijkt uit de Salarisgids 2022 van recruitmentbureau Robert Half, een jaarlijks onderzoek naar de salarissen, trends en veranderingen op de arbeidsmarkt.
De vaardighedenkloof (of skills gap) staat al lange tijd prominent op de HR-agenda. De coronapandemie heeft de uitdaging om deze kloof te dichten verder vergroot. Onderzoek door Cornerstone toont aan dat slechts 60% van de werknemers erop vertrouwt dat hun organisatie in staat is om ervoor te zorgen dat de juiste, toekomstbestendige vaardigheden worden ontwikkeld. AI kan een oplossing bieden, maar hoe? Vier manieren waarop AI ingezet kan worden om de skills gap te dichten.
De ‘talent mismatch’ groeit doordat technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. De indicator hiervoor steeg van 6,6 twee jaar geleden naar 6,7 wereldwijd in 2019, het hoogste niveau sinds de Global Skills Index van Hays in 2012 begon. In Nederland staat deze indicator op 6,4. Sinds de eerste coronamaatrelen in ons land zijn getroffen ziet de recruitmentexpert het gat tussen vraag en aanbod in bepaalde sectoren alleen maar groter worden.
De meeste leidinggevenden wereldwijd hebben geen voeling met wat nodig is om concurrerend te blijven in de digitale economie. De verouderde en ineffectieve leiderschapsbenaderingen van de huidige generatie leiders ondermijnt zelfs de prestaties van de organisatie zo blijkt uit een nieuwe studie van MIT Sloan Management Review (MIT SMR) en Cognizant.
Het personeelsverloop in organisaties met bevlogen medewerkers is tot wel 60 procent lager dan gemiddeld. Daarnaast verbeteren de prestaties van bevlogen medewerkers met 26 procent en stijgt de alignment met 28 procent.
Bedrijven staren zich blind op het aantrekken van personeel van buiten en hebben onvoldoende oog voor het potentieel in eigen huis. Recruiters worden buiten de organisatie op pad gestuurd om tevergeefs te zoeken naar het schaap met de vijf poten, terwijl het potentieel binnen de organisatie niet eens de revue passeert. Hierdoor zijn bedrijven onvoldoende wendbaar om om te gaan met de continue veranderingen binnen functieprofielen.
De grote strijd om talent is het afgelopen jaar geopend, en hoe! Werkgevers moeten de komende zes jaar rekening houden met flinke uitdagingen bij de invulling van technische, ICT- en pedagogische beroepen. Het aantrekken en binden van talent is dan ook wens nummer één blijkt uit een tussentijdse score op de poll Wat staat er bovenaan uw HR-wensenlijstje voor 2018?
Sarah Wood, CEO van Unruly, was een van de sprekers op HR Tech World. Onder de titel ‘Embracing Unruliness’ vertelde zij over de manier waarop haar organisatie met personeelswerving omgaat. Diversiteit in alle opzichten is het toverwoord achter een zeer succesvolle formule. 'Great people are like magnets; they attract other great people!'