Logo

Zoekresultaten

Er zijn 10 items voor podcast gevonden.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

De HR Podcast afl. 76 - Hoe zet je de juiste HR-analytics in voor de uitdagingen van vandaag?

De maatschappelijke, politieke en economische uitdagingen van tegenwoordig hebben impact op ons werk en op de koers van organisaties. In die context zijn ze dan ook bepalend voor het HR-beleid en de gekozen HR-strategie. Welke data zou je als HR-leider willen gebruiken om de strategie door te ontwikkelen en te onderbouwen? En processen te monitoren? Hoe wil je HR-data, HR-analytics en HR-systemen inzetten? En hoe stippel je daarin je koers uit?

De HR Podcast – Afl. 11 Jumbo: Met 7 zekerheden van opinies naar datagedreven HR

Net als veel andere organisaties onderneemt Jumbo initiatieven om van opinies en buikgevoel naar een meer fact based HR-beleid te komen. Aan de hand van 7 zekerheden heeft Jumbo daarin grote stappen gezet.

HR Podcast: vakgenoten over HR Analytics

In de HR Podcast geven we je elke twee weken inzichten in spannende innovaties die op allerlei manieren gevolgen hebben voor HR. Hier een selectie op het gebied van HR Analytics.

Vier adviezen hoe je het maximale haalt uit HR-analytics

HR-analytics wordt al jaren gezien als ‘het nieuwe goud’. Maar wordt dit zogenaamde goud wel goed gebruikt? De belofte van dit ‘nieuwe goud’ is betere beslissingen die leiden tot betere prestaties. Medewerkers gerichter ontwikkelen, voorspellen welke kwaliteiten je nodig hebt, hoe je mensen behoudt. Kortom, de basis van je HR-beleid. Toch wordt dit nog maar weinig gebruikt en loopt HR achter op bijvoorbeeld de marketeers in het gebruik van data. Hoe komt dat? En hoe kan dit beter?

De HR Podcast – Afl. 24 Corona geeft boost aan datagedreven HR

Datagedreven HR is met stip gestegen op de prioriteitenlijst van organisaties. Klaarblijkelijk neemt het belang nu toe om op feiten gebaseerd HR-beleid toe te passen. Maar waarom is dat eigenlijk? Zijn het corona-dashboard en de dagelijkse cijfers vanuit het RIVM daarvoor de inspiratiebronnen? En waar zijn organisaties naar op zoek in deze tijd?

De HR Podcast – Afl. 17 NS: Effectieve verzuiminterventies met data van derden

Alle organisaties hebben met verzuim te maken en proberen dat met tal van maatregelen te beperken. Maar zijn die interventies wel effectief? En hoe weet je dat? De Nederlandse Spoorwegen proberen daar op een bijzondere manier antwoord op te vinden, waarbij de data van externe leveranciers de hoofdrol spelen.

De HR Podcast – Afl. 12 Randstad: Business impact maken met people analytics

Ophalen van businessvragen is het gebruikelijk startpunt voor datagedreven HR. Bij Randstad Groep bleek de omgekeerde benadering effectiever: de business eerst inzicht geven in begrijpelijke data, brengt vragen uit de business pas goed op gang. Toen kreeg people analytics grote impact.

De HR Podcast – Afl. 1 Algoritmes voor verzuimbeheersing

De HR Podcast, van de makers van HR Academy en HR Praktijk, geeft elke twee weken inzichten in spannende innovaties die op allerlei manieren gevolgen hebben voor HR. De podcast legt daarvan de essenties bloot, zodat u weet wat er speelt en wat er op u af kan komen. Aflevering 1 gaat over algoritmes voor verzuimbeheersing. Die zijn het volgende wapen in de strijd tegen verzuim. 

De HR Podcast – Afl. 4 Zichtbaar maken van diversiteit en inclusiviteit door data-analyse

In de vierde aflevering van de HR Podcast staat diversiteit en inclusiviteit centraal. Verantwoordelijke organisaties streven naar een evenwichtige personeelssamenstelling waarin de medewerkers zich thuis voelen. Maar effectief beleid maken om diversiteit en inclusiviteit te sturen is moeilijk. Een deel van de oplossing is gebruik maken van data-analyse.

Jan-Willem Bouwmeester, Director Learning & Leadership Vanderlande: 'De uitdaging is de juiste businessvragen te formuleren'

Hoe zet je de juiste HR-analytics in voor de uitdagingen van vandaag? Welke data zou je als HR-leider willen gebruiken om de strategie door te ontwikkelen en te onderbouwen? En processen te monitoren? Hoe wil je HR-data, HR-analytics en HR-systemen inzetten? En hoe stippel je daarin je koers uit? 

Filter op:

Onderwerp