Logo

Zoekresultaten

Er zijn 38 items voor %22Werken in moderne wendbare kennisorganisaties%22 gevonden. Pagina 1 van 4.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Ruime meerderheid Nederlanders vindt pesten en intimidatie reden voor ontslag - Top 10 redenen en opvallende ontslagzaken

Een ongepaste speech op een bedrijfsfeest of het ‘stelen’ van een oud fietszadel uit een rommelhok. In het afgelopen jaar waren er diverse opvallende redenen waarom Nederlandse werknemers ontslagen werden. Begin dit jaar oordeelde de kantonrechter in Rotterdam nog dat een vakkenvuller van supermarktketen Dirk terecht ontslagen was. 

Eén slok wijn tijdens werktijd is geen alcoholmisbruik

Een werknemer is ruim 22 jaar zonder incidenten aan het werk bij een installatiebureau. Als de man verdacht wordt van het nuttigen van alcohol tijdens werktijd wordt hij op staande voet ontslagen.

Bij ontslag op staande voet voortvarend te werk gaan

Een medewerker van het SVB heeft oneigenlijk gebruik gemaakt van privacygevoelig informatiemateriaal uit de databank. Na geconfronteerd te zijn met de feiten erkent de werknemer dat hij fout zit. Vervolgens start de werkgever een onderzoek en biedt de werknemer schriftelijk zijn excuses aan. De werkgever ontslaat alsnog de werknemer op staande voet. De kantonrechter oordeelt in kort geding dat niet is voldaan aan het onverwijldheidsvereiste. De werkgever gaat van deze beslissing in hoger beroep.

Arbeidsovereenkomst na werkervaringsplaats opeenvolgende arbeidsovereenkomst?

De laatste jaren wordt er op de arbeidsmarkt steeds meer gebruikt gemaakt van werkervaringsplaatsen. Het is de ideale manier voor starters en andere werklozen om relevante werkervaring op te doen en zich voor te bereiden op een betaalde baan. Juridisch gezien roept dit betrekkelijk nieuwe fenomeen interessante vragen op.

Geen boete ondanks te late aanzegging

Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd rust op de werkgever een aanzegverplichting. Deze verplichting houdt in dat de werkgever de werknemer schriftelijk uiterlijk een maand voordat de arbeidsovereenkomst van rechtswege eindigt, informeert over het al dan niet voortzetten van de overeenkomst.

3 valkuilen bij vertrekregelingen

Het aanbieden van een aantrekkelijke vertrekregeling kan een effectieve manier zijn om te interveniëren in je personeelsbestand. Maar dan moet je de verwachte gevolgen wel goed inschatten. De Belastingdienst maakte hierbij grove inschattingsfouten. Hoe vermijd je de valkuilen?

Receptioniste doet zich voor als tandarts: op staande voet ontslagen

Een werkneemster is in dienst getreden bij een tandartsenpraktijk als schoonmaakster (en naar eigen zeggen als receptioniste). Vervolgens is zij door haar werkgever op staande voet ontslagen omdat zij zich onder andere tegenover een patiënt zou hebben voorgedaan als tandarts en een controle zou hebben uitgevoerd bij de patiënt.

Beroep op opzegverbod wegens ziekte? Let op vervaltermijn

Het opzegverbod tijdens ziekte geldt gedurende de eerste twee ziektejaren. Als een werknemer een beroep wil doen op dit opzegverbod, dan moet hij dat binnen twee maanden na de opzegging door de werkgever doen.

‘ICT-middelen werkgever verouderd’

Bijna een derde (31 procent) van de werknemers in Nederland omschrijft de ICT-middelen van hun werkgever als verouderd en een obstakel voor Het Nieuwe Werken (HNW). Dit zijn een paar bevindingen van het Bring Your Own Device-onderzoek (BYOD) van de BSA | The Software Alliance in Nederland, dat werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Team Vier onder vierhonderd mensen in Nederland met een kantoorbaan.

Vechten op de werkvloer geen reden voor ontslag

Een werknemer is op 1 januari 1991 als machine operator in dienst getreden bij Walki. In 2005 hebben zich tussen hem en een collega (hierna: Albregt), met wie hij in een ploeg samenwerkte, problemen voorgedaan. Hierop heeft Walki de heer Albregt overgeplaatst naar een andere ploeg. Daarmee is de ruzie echter niet opgelost.

Filter op:

Onderwerp