Logo
  • Nieuws
  • 18 december 2012
  • Mariel Hovemann

‘ICT-middelen werkgever verouderd’

Bijna een derde (31 procent) van de werknemers in Nederland omschrijft de ICT-middelen van hun werkgever als verouderd en een obstakel voor Het Nieuwe Werken (HNW). Dit zijn een paar bevindingen van het Bring Your Own Device-onderzoek (BYOD) van de BSA | The Software Alliance in Nederland, dat werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Team Vier onder vierhonderd mensen in Nederland met een kantoorbaan.

Beeld ‘ICT-middelen werkgever verouderd’

31 procent van de werknemers vindt dat hun werkgever te langzaam reageert op ICT-ontwikkelingen en -innovaties. 33 procent van de respondenten wil meer zeggenschap over de hard- en software die de werkgever beschikbaar stelt. Bijna een derde van de werknemers (29 procent) denkt efficiënter te werken met een grotere keuze aan soft- en hardware. Bijna een kwart (22 procent) zou liever een jaarlijks IT-budget krijgen om zelf hard- en software aan te schaffen. Zoals verwacht geven meer mannen (41 procent) dan vrouwen (21 procent) aan dat ze meer invloed willen hebben op het IT-budget.

 

BYOD-beleid

Met de brede beschikbaarheid van smartphones en tablets is het niet verwonderlijk dat BYOD steeds populairder wordt onder werknemers aldus de BSA. Al meer dan een op de tien Nederlandse werknemers gebruikt zijn eigen smartphone, laptop of tablet voor het werk. Dit brengt echter ook risico’s met zich mee, zoals het gebruik van illegale software voor zakelijke doeleinden. In Nederland is de werkgever verantwoordelijk voor de software die wordt gebruikt voor het werk, zelfs de software waar het bedrijf geen controle over heeft. Als gevolg hiervan ontwikkelen meer en meer bedrijven beleid om deze trend te beheersen en controleren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.