Logo
  • Nieuws
  • 22 maart 2011
  • Lianne Bouman

WIA internationaal onder vuur

Vakbond FNV stelde twee jaar terug al dat een gedeelte van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) in strijd is met het ILO-verdrag 121 van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). De Tweede Kamer wacht al lange tijd op een oordeel van de ILO over de WIA. Dat is er nu: de ILO heeft felle kritiek geuit.

Beeld WIA internationaal onder vuur

Dat de ILO zware kritiek uit ligt volgens FNV aan het ministerie van Sociale Zaken, dat niet zou rapporteren over hoe de WIA zich verhoudt tot het verdrag. De Tweede Kamer behandelt binnenkort de WIA. FNV gaat ervan uit dat het kabinet de WIA naar aanleiding van de kritiek aanpast.

 

De ILO tilt zwaar aan:

  • de huidige drempel om in de WIA te komen. Die is in strijd is met ILO-verdrag 121. Werknemers die minder dan 35 procent arbeidsongeschikt zijn, krijgen nu geen WIA-uitkering. Die grens ligt volgens de ILO te hoog en moet naar beneden. Op dit moment krijgt bijna de helft van de mensen die gekeurd worden door deze veel te hoge drempel geen WIA-uitkering.
  • de te lage huidige WGA-vervolguitkering, waardoor gedeeltelijk arbeidsongeschikten die onvrijwillig werkloos zijn, beneden het bestaansminimum uitkomen. Dat het kabinet dat ‘repareert’ met een toeslag is volgens de ILO onvoldoende om aan het verdrag te voldoen. De hoogte van die uitkering moet worden afgeleid van het laatstverdiende loon en niet, zoals nu, van het minimumloon. De WGA-vervolguitkering mag ook niet afhankelijk worden gemaakt van het zoeken naar, en accepteren van werk. WGA staat voor regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten en maakt onderdeel uit van de WIA.

 

Volledig arbeidsongeschikt

In 2009 stelde FNV dat de hoogte van een WIA-uitkering die afhankelijk is van het arbeidsverleden volgens het ILO-verdrag niet is toegestaan. Dat de WIA volledig arbeidsongeschiktverklaarden een loon gerelateerde uitkering krijgen en gedeeltelijk arbeidsongeschikten een uitkering gerelateerd aan het minimumloon vond FNV eer te grote discrepantie.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.