Logo
  • Nieuws
  • 16 juli 2009
  • David Davidson

Werknemer met Mexicaanse griep moet thuisblijven

banner-nieuwsberichten-b_4.pngWerknemers die de Mexicaanse griep lijken te hebben, moeten thuisblijven om verspreiding van het virus op de werkvloer te voorkomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken schrijft dat in een brief aan bedrijven en werkgeversorganisaties.

Beeld Werknemer met Mexicaanse griep moet thuisblijven

 

Een medewerker waarvan vermoed wordt dat hij de gevreesde griep heeft, moet door de werkgever naar huis worden gestuurd met de opdracht een huisarts te raadplegen. Datzelfde geldt voor een werknemer die terugkeert van vakantie en binnen zeven dagen na thuiskomst griepsymptomen krijgt.

 

De huisarts bepaalt samen met de GGD of onderzoek nodig is. Werknemers die in het buitenland ziek worden, vallen onder de griepregime van het land waar hij is.

 

Tip

Betrouwbare informatie over de grieppandemie vindt u op bijvoorbeeld de websites van het Ministerie van Volksgezondheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De griepchecklist van het ministerie van Volksgezondheid kunt u hier downloaden. Het biedt u een stappenplan om uw bedrijf voor te bereiden op grootschalige personeelsuitval.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.