Logo
  • Nieuws
  • 14 april 2010
  • Gabor Mooij

Werkgeversorganisaties zien niets in werknemersarts

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het recente voorstel van de FNV voor een aparte werknemersarts naast de bedrijfsarts geen goed idee. Volgens de werkgeversorganisaties maakt deze toevoeging de aanpak van het ziekteverzuim onnodig ingewikkeld. Dit staat op de website van MKB-Nederland.

Beeld Werkgeversorganisaties zien niets in werknemersarts

De FNV vindt dat de bedrijfsarts nu teveel een verlengstuk van de werkgever is. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn het hiermee oneens. Ze stellen dat de bedrijfsarts zijn werk goed en professioneel moet doen, vanuit een vertrouwensrelatie met de werkgever én de werknemer.

 

Zorgkosten

Verder menen beide werkgeversorganisaties dat de werknemersarts een snelle aanpak van het ziekteverzuim extra moeilijk maakt. Ook benadrukken ze dat de zorgkosten oplopen, omdat de FNV wil dat de werknemersarts uit de ziektekostenverzekering wordt betaald.

 

Tip: Als u en de werknemer het blijvend niet eens zijn over de re-integratie of het verzuim van de werknemer kunt u (of de werknemer) een second opinion (deskundigenoordeel) bij het UWV aanvragen. Dit geeft dan een onafhankelijk oordeel over de situatie.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.