Logo
  • Nieuws
  • 14 juli 2009
  • Gabor Mooij

Werkgevers investeren maar een beetje in fitte werknemers

Volgens een enquête van Holland Fit doet zeventig procent van de organisaties in meer of mindere mate aan gezondheidsmanagement. De helft van de organisaties trekt minder dan vijftig euro uit per werknemer. Holland Fit, aanbieder van fitheidsprogramma’s, vraagt zich daarom af of werkgevers de vitaliteit van hun medewerkers wel serieus nemen.

Beeld Werkgevers investeren maar een beetje in fitte werknemers

Organisaties die wel in gezondheidsmanagement investeren, zijn daar tevreden mee. Zij investeren niet extra in gezondheid omdat er beperkt gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die ze al aanbieden. De organisaties zijn niet bereid extra tijd en geld te besteden aan aangepast gezondheidsbeleid.

 

Bij organisaties die geld besteden aan fitte werknemers, doen de medewerkers vooral aan bedrijfsfitness. Veel van de ruim honderd respondenten zeggen dat hun werknemers matig gebruik maken van de bedrijfsfitnessregeling. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is dat medewerkers vaak bij maar één sportschool terecht kunnen.

 

Vitaliteitprogramma

Van de organisaties die deelnamen aan het onderzoek past maar 8 procent een volledig vitaliteitprogramma toe. De werkgevers vinden deze programma’s kostbaar maar wel succesvol. Holland Fit concludeert dat een groot voordeel van volledige vitaliteitsprogramma’s is dat medewerkers herhaaldelijk een stimulans krijgen om aan hun gezondheid te werken.

 

Tip

Met een fiscale regeling kunt u bedrijfsfitness onbelast verstrekken of vergoeden. De voorwaarden zijn:

  • Deelname aan uw bedrijfsfitnessregeling staat open voor 90 procent of meer van al uw werknemers of voor 90 procent of meer van uw werknemers met dezelfde arbeidsplaats (deze mag zich niet bevinden in de woning van een van deze werknemers).
  • Bedrijfsfitness moet plaatsvinden op één van de volgende drie plekken:

- Een vestiging van uw bedrijf of instelling;
- Een fitnesscentrum dat u voor al uw werknemers hebt aangewezen;

- Vestigingen van één fitnessbedrijf waarmee u een overeenkomst hebt gesloten
(Als u meer danéén vestiging hebt, gelden de twee laatste opties per vestiging).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.