Logo
  • Nieuws
  • 27 oktober 2008
  • Lianne Bouman

Vraag zelf loonkostensubsidie voor brugbaan aan

Als u zelf rechtstreeks iemand voor een brugbaan aanneemt, moet u de aanvraag loonkostensubsidie zelf aanvragen. Komt de brugbaner bij u in dienst via de bemiddeling door een re-integratiebedrijf of arbeidsdeskundige, dan vraagt de bemiddelaar meestal de loonkostensubsidie aan, of hij helpt u bij de aanvraag.

Beeld Vraag zelf loonkostensubsidie voor brugbaan aan

Werknemers die na 1 juli 1954 zijn geboren en die na een herbeoordeling voor de WAO, WAZ of Wajong verplicht zijn aan het werk te gaan, kunnen in aanmerking komen voor een brugbaan. De aanvraag dient vergezeld te worden met een kopie van de arbeidsovereenkomst voor minimaal een jaar. De aanvraag moet binnen drie maanden na aanvang van het contract bij het UWV zijn ingediend.

 

Afgesproken uren in het contract

De brugbaan helpt de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. De maximale subsidie voor loonkosten bedraagt ruim 8.000 euro per jaar bij een fulltime dienstverband. Bij aanvraag ontvangt de werkgever de helft van het bedrag. Het resterende deel volgt na afloop van het jaar. Het UWV toetst dan eerst of de werknemer volgens het aantal afgesproken uren in het contract heeft gewerkt. Zo kan een subsidie voor een parttime contract achteraf hoger uitkomen als de werknemer meer uren heeft gewerkt. Ook het omgekeerde is mogelijk.

 

Hier kunt u het aanvraagformulier loonkostensubsidie voor brugbanen downloaden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.