Logo
  • Nieuws
  • 9 september 2008
  • Gabor Mooij

Verzuimpakketten brancheorganisaties te weinig gebruikt

Werkgevers maken te weinig gebruik van verzekeringspakketten voor ziektepreventie, -verzuim en re-integratie die brancheorganisaties hun aanbieden. De Branchemonitor 2008 van onderzoekbureau MarketConcern Van Spaendonck laat dit zien.

Beeld Verzuimpakketten brancheorganisaties te weinig gebruikt

Directeur Erik Visser van MarketConcern Van Spaendonck wijt in Het Financieele Dagblad het tegenvallende gebruik van de verzekeringspakketten onder andere aan de matige communicatie van brancheorganisaties met hun leden. Daarnaast zijn volgens hem pakketten niet goed toegesneden op de branche.

 

De helft

Verder vertelde Visser aan Het Financieele Dagblad dat ongeveer de helft van de 650 brancheorganisaties de leden een pakket op het gebied van verzuim- en preventiebeleid aanbiedt. Dat zijn er meer dan uit eerdere studies van het ministerie van Sociale Zaken en het Verbond van Verzekeraars bleek. 
 
Traditioneel

Uit de Branchemonitor 2008 komt verder naar voren dat brancheorganisaties in traditionele sectoren hun leden een gevarieerd dienstenpakket bieden. Het gaat om sectoren zoals de metaal, bouw, handel, horeca, transport en zorg. In de branches detailhandel, zakelijke dienstverlening en cultuur zou het aanbod nog breder kunnen.

 

Tip

Kijk welke verzekeringspakketten voor ziektepreventie, -verzuim en re-integratie uw brancheorganisatie aanbiedt. Mogelijk zit hier een pakket tussen waar u (kosten)voordelen mee kunt behalen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.