Logo
  • Nieuws
  • 2 februari 2009
  • Lianne Bouman

U kunt zonder risico’s toch de baas blijven

Steeds vaker brengen bedrijven, ook kleine ondernemingen, hun vaste personeel onder bij een payroll-organisatie. Door het verleggen van de risico’s van bijvoorbeeld ziekteverzuim - of wanneer er te weinig werkvoorraad is - neemt het payroll-bedrijf u als werkgever de zorg uit handen, terwijl de werknemer tegelijkertijd de zekerheid van zijn vaste baan behoudt.

Beeld U kunt zonder risico’s toch de baas blijven

Wanneer u alle vaste medewerkers onderbrengt bij een payroll bedrijf, dan wordt als het ware de formele rol van werkgever overgenomen. U blijft als werkgever in de dagelijkse operationele leiding aan het roer.

 

Voordeel werknemers

De risico’s van ziekteverzuim, administratieve rompslomp, maar ook de doorbetalingrisico’s, wanneer er geen werk meer voorhanden is, liggen dan allemaal bij de payroll-organisatie. De werknemers, die wel eerst akkoord moeten gaan met het feit dat ze van hun werkgever formeel bij een payroll-bedrijf in dienst komen, behouden de rechten die zij bij hun werkgever opgebouwd hebben. Het belangrijkste voordeel voor hen is dat ze in het geval van een tekort aan werk - of wanneer er geen bedrijfsopvolging is - toch de zekerheid van een vaste baan behouden.

 

Tip

Als u uw personeel formeel wilt onderbrengen bij een payroll-bedrijf, kunt u dat correct regelen met contracten en in overleg met uw adviseur, zodat hun toekomst is veiliggesteld. Dat geeft u en uw medewerkers een geruststellend gevoel.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.