Logo
  • Nieuws
  • 2 september 2010
  • Dagmar Hendriks

Let op bij het vaststellen van uw WGA-premie

UWV heeft voor 2011 de premie van het WGA-risico (regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikte) vastgesteld. De verzekerde gaat gemiddeld 0,62 procent premie betalen. UWV heeft de lastendekkende WGA-premie voor 2011 vastgesteld op 0,53 procent. Daarbovenop komt nog 0,09 procent die door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is vastgesteld.

Beeld Let op bij het vaststellen van uw WGA-premie

De WGA-premie

De WGA-premie is een van de premies die betaald moet worden voor de financiering van  arbeidsongeschiktheidslasten. Naast de WGA-premie wordt er ook een premie afgedragen voor de IVA (regeling inkomstenvoorziening volledig arbeidsongeschikten) en WAO-lasten.

 

Bijkomende kosten

De premie van de WGA-premie zou nagenoeg gelijk zijn aan het percentage van vorig jaar, zo meldt UWV. Maar er zit een addertje onder het gras. UWV geeft hierbij niet aan dat het gemiddeld werkgeversrisico wordt verlaagd en dat de correctiefactor wordt verhoogd. Juist deze twee gegevens zijn van essentieel belang voor de werkelijke premie. “De individuele premie kan tot wel dertig procent stijgen!” Aldus Theo Van Dillen, Van Dillen Consultancy te Amersfoort. “De premie die UWV heeft vastgesteld geldt uitsluitend voor de UWV vastgestelde rekenpremie en niet voor de WGA-premie die door de werkgever betaald moet worden.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.