Logo
  • Nieuws
  • 16 oktober 2008
  • Arzu Kokeng

Help Wajongers aan het werk

Het UWV en Boaborea, de koepel van re-integratiebureaus, zijn 15 oktober 2008 een campagne begonnen om werkgevers te stimuleren Wajongers in dienst te nemen. De Wajongers, G-krachten genoemd in de campagne, willen graag werken, maar vinden moeilijk een baan omdat zij beperkingen hebben.

Beeld Help Wajongers aan het werk

Nederland telt zo’n 180.000 Wajongers. De meesten zijn allesbehalve arbeidsongeschikt. Sterker nog, zij zijn doorgaans meer Gedreven, Gemotiveerd, Gekwalificeerd, Gepassioneerd en Gedreven dan wie dan ook. Daarom worden ze G-krachten genoemd. Zij willen zelf hun geld verdienen, in een gewone baan.

 

Voordeel van G-krachten?

Het grootste voordeel van een G-kracht is natuurlijk een gemotiveerde werknemer die enthousiast en leergierig aan de slag gaat. Daarnaast zijn er veel financiële voordelen. Samen met de ondersteuning, zoals een jobcoach wordt getracht de werkgever het zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

Wilt u werk maken van uw maatschappelijke betrokkenheid en kijk wat een G-kracht voor uw bedrijf kan betekenen? Via de speciale website www.G-krachten.nl kunt u een vacature sturen. De site, die het doel heeft om zoveel mogelijk G-krachten en werkgevers in Nederland bij elkaar te brengen, stelt vervolgens de juiste kandidaat aan u voor.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.