Logo
  • Nieuws
  • 13 november 2008
  • Arzu Kokeng

Heeft u inzicht in verzuimduur bij langdurige uitval?

Wist u dat het ziekteverzuim bij overspannen mensen in Nederland gemiddeld 18 weken duurt? En dat bij een burn-out men gemiddeld 40 weken uit de running is? Deze cijfers zijn onlangs gepubliceerd in Laboretum, een product van re-integratieplatform STECR.

Beeld Heeft u inzicht in verzuimduur bij langdurige uitval?

De gegevens uit Laboretum zijn afkomstig van arbodiensten en het UWV.

 

Lemma's

Laboretum brengt, zowel op papier als online, bestaande en nieuwe informatie over diagnostiek, behandeling, re-integratie en verzuimduren bij elkaar en verschijnt in de vorm van katernen. Jaarlijks verschijnen er 40 katernen die bestaan uit lemma's, beschrijvingen van de 150 bij werknemers meest voorkomende aandoeningen of groepen van aandoeningen.

 

250.000 verzuimgevallen

Hierdoor kunt u per 'ziektebeeld' een indruk krijgen van de daadwerkelijke duur van het ziekteverzuim in ons land. U kunt uw eigen beleid vergelijken met gegevens van bijna 250.000 verzuimgevallen. Daarnaast wordt aangegeven bij welke ziekteoorzaken er een kans bestaat op WIA-instroom.

 

Kijk voor meer informatie op www.laboretum.nl.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.