Logo
  • Nieuws
  • 3 november 2008
  • Gabor Mooij

Crisis stimuleert managers

Managers gaan harder werken door de kredietcrisis. Tegelijkertijd maken ze zich druk over de gevolgen van de crisis. Dit blijkt uit onderzoek van het Britse Chartered Management Institute.

Beeld Crisis stimuleert managers

Slecht een vijfde van de 1.118 managers die deelnamen aan het onderzoek voelt zich zeker van zijn baan. Zes van de tien Britse managers zal zeker een andere baan nemen als er een goede kans voorbij komt. Meer dan een derde van de respondenten bleek zelfs al op zoek te zijn naar een andere functie.

 

Meer gefocust

De helft van de deelnemende managers ervaart extra stress door de huidige omstandigheden. Toch geeft driekwart aan dat de crisis hen grotere uitdagingen oplevert. Verder is ruim een derde van de respondenten meer gefocust op het werk. Zes van de tien is bereid extra werk te accepteren en een derde wil nog steeds risico’s nemen.

Tip

Door het zo vroeg mogelijk onderkennen van stress bij werknemers voorkomt u dat uw medewerkers het stadium van overspannenheid of burn-out bereiken. Als u iemands gedrag teveel ziet veranderen, is dat meestal een signaal dat hij of zij teveel stress heeft. Let extra op de mensen die van nature introvert reageren. Die laten vaak niet blijken dat ze gestresst zijn.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.