Logo
  • Nieuws
  • 2 oktober 2008
  • Arzu Kokeng

65+ uitzendbureaus krijgen het steeds drukker

De afgelopen maanden hebben zich honderden ‘doorwerkers’ ingeschreven bij uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in werk voor 65-plussers. De ouderen zijn vooral blij met de flexibele werktijden, terwijl ze het salaris minder belangrijk vinden.

Beeld 65+ uitzendbureaus krijgen het steeds drukker

Dat blijkt uit onderzoek van Plus Magazine, zo meldt de website van bedrijfssoftwareontwikkelaar FlexService. Het Amsterdamse Autoreset komt daarbij als grootste seniorenwerkgever uit de bus. Het transportbedrijf heeft inmiddels 1400 pensioengerechtigden via een uitzendconstructie in dienst.

 

Extra administratieve lasten en juridische risico’s omzeilen

Ook opdrachtgevers weten de weg naar gespecialiseerde uitzendbureaus steeds beter te vinden. De uitzendbranche biedt hen namelijk een goed alternatief om pensioengerechtigden, die ‘van rechtswege’ worden ontslagen, te laten doorwerken. Werkgevers omzeilen de extra administratieve lasten en juridische risico’s door de 65-plussers via uitzendbureaus (weer) in dienst te nemen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.