Logo
  • Nieuws
  • 18 juli 2013
  • Lonneke Gillissen

Finalisten Topvrouw van het jaar 2013 bekend

De finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2013 zijn bekendgemaakt. Thessa Menssen, CFO Koninklijke BAM Groep, Susan Swarte, CFO OctoPlus NV en Jet de Ranitz, Voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) zijn de drie kanshebbers.

In ons land bestaat er nog steeds het hardnekkige misverstand dat er onvoldoende vrouwelijk toptalent beschikbaar zou zijn. Met deze jaarlijkse verkiezing wil Stichting Topvrouw van het jaar het tegendeel bewijzen. De vijfkoppige jury onder leiding van voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet maakte de selectie voor de drie finalisten uit tien genomineerde topvrouwen.

Criteria

In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het jaar 2013 het meest verdienen. Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar 2013. Bij de jurering wordt gelet op de span of control, de zwaarte van de functie en de behaalde resultaten.

Verder beoordeelt de jury de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl van de topvrouw in kwestie. Doorslaggevend bij de keuze voor de winnares is de wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren. De winnares van vorig jaar was Merel van Vroonhoven, uit de Raad van Bestuur van de NS. Zij werd geprezen om haar voorbeeldfunctie en leiderschapsstijl.

Feestelijke verkiezingsavond

De winnares van de prestigieuze titel Topvrouw van het jaar wordt op 26 september bekendgemaakt in het bijzijn van tweehonderd vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid. De feestelijke verkiezingsavond met diner vindt dit jaar weer plaats op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort.

Jury

Naast Gerdi Verbeet bestaat de jury dit jaar uit Topvrouw van het jaar 2011 Ellen Faber, Topvrouw van het jaar 2012 Merel van Vroonhoven, voormalig CEO Akzo Nobel Hans Wijers en voorzitter Raad van Bestuur van ABN AMRO Gerrit Zalm.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.