Logo
  • Nieuws
  • 1 november 2010
  • Dagmar Hendriks

Werknemer wil een duurzame werkplek

Hoogopgeleiden richten hun pijlen op duurzame werkgevers. Duurzaam ondernemen staat bij  hen hoog in het vaandel in hun zoektocht naar potentiële werkgevers. Dit blijkt uit een poll onder de bezoekers van het eerste Fair Careerevent.

Beeld Werknemer wil een duurzame werkplek

Ruim 70 procent van de ondervraagde zou graag voor een duurzame werkgever willen werken. 19 procent werkt nu al voor een duurzame werkgever. 71 procent zou zijn huidige reguliere baan – tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden – inruilen voor een duurzamer functie. 92 procent is van mening dat werkgevers duurzamer zouden moeten ondernemen. Het imago van MVO is ook veranderd: 83 procent vindt dat MVO geen ‘geitenwollensokken’ onderwerp is.

 

Verantwoordelijkheid bij werkgever

Wat opvalt is dat het verzorgen van een duurzame werkomgeving vooral gezien wordt als de verantwoordelijkheid van de werkgever. Dit blijkt uit een eerder onderzoek dat Blauw Research heeft gepubliceerd. Slechts zes procent van de werknemers rekent duurzaam werken tot de eigen verantwoordelijkheid.

 

Werknemers zijn ook kritisch naar een duurzame werkomgeving. Zo is 35 procent het eens met de stelling dat MVO vooral wordt ingezet voor greenwashing: een bedrijf doet zich groener of duurzamer voor dan het daadwerkelijk is.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.