Logo
  • Nieuws
  • 15 april 2009
  • David Davidson

Steeds minder vacatures in HR

Het vacatureaanbod in Nederland blijft dalen, zegt Monsterboard.nl op basis van zijn maandelijkse vacaturebarometer. Vooral in de sectoren administratie, Human Resource en financiële dienstverlening zijn minder banen te vergeven.

Beeld Steeds minder vacatures in HR

De index staat op het laagste niveau in bijna 3,5 jaar, namelijk 113 punten. In maart 2008 stond de index nog op 210 punten. De metingen begonnen in december 2004.

 

De administratieve sector liet de sterkste afname zien (25 punten), gevolgd door HR (18 punten) en de financiële dienstverlening (16 punten). Voor HR was dit al de zesde opeenvolgende daling. Ook PR en media, transport en logistiek en sales lieten scherpe dalingen zien in het vacatureaanbod.

 

Gezondheidszorg

In de sectoren horeca en toerisme, onderzoek en ontwikkeling en gezondheidszorg zijn volgens de index juist meer banen beschikbaar. Volgens Monsterboard ligt de werkloosheid nog altijd lager dan een jaar geleden, en zijn in sommige sectoren veel vacatures beschikbaar.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.