Logo
  • Nieuws
  • 6 juni 2011
  • Miranda Panse

Kwaliteiten belangrijker dan het geslacht

Bedrijven zouden geen quota moeten hebben voor het aantal vrouwen dat ze aannemen. Dat vinden twee op de drie Europeanen. De ondervraagden zijn ervan overtuigd dat de kwaliteiten van het personeel belangrijker zijn dan het geslacht. Dit blijkt uit onderzoek van StepStone waaraan meer dan 7200 mensen uit acht Europese landen deelnamen.

Beeld Kwaliteiten belangrijker dan het geslacht

Slechts eenderde van de ondervraagden is een voorstander van quota voor het aantal mannen en vrouwen in een bedrijf. Van de Europese bedrijven bevestigde 19 procent dat er in hun bedrijf een quota is voor het aantal mannen en vrouwen.

Gezonde balans

“Er zijn evenveel getalenteerde vrouwen als mannen, vrouwen hebben dus geen quota nodig om hun plaats te vinden in de arbeidsmarkt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat bedrijven ervoor zorgen dat medewerkers een gezonde work-life-balance kunnen hebben. Dit is voor veel vrouwen een belangrijke voorwaarde bij de keuze voor een functie. Zeker nu de War for Talent weer volop aan de gang is, kunnen bedrijven zich profileren als gezinsvriendelijk bedrijf om zo meer kandidaten aan te trekken voor hun vacatures. Werkzoekenden moeten van hun kant gewoon hun best doen om te bewijzen wat ze waard zijn. Het belangrijkste is dat je je toekomstige werkgever kan overtuigen van je professionele kwaliteiten, of je nu een man bent of een vrouw,” zegt Piet Derriks, Directeur van StepStone Nederland.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.