Logo
  • Nieuws
  • 10 januari 2012
  • Mariel Hovemann

‘Covey helpt om gedragsverandering bij Het Nieuwe Werken concreet te maken’

Toen het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) overging op Het Nieuwe Werken stuitten ze in eerste instantie op weerstand. Toen kwam Covey van pas. Het bleek een perfect middel de zachte kant - gedragsverandering - concreet te maken.

Beeld ‘Covey helpt om gedragsverandering bij Het Nieuwe Werken concreet te maken’

Aanvankelijk was er veel weerstand tegen Anders Werken zoals het bureau het zelf noemt, omdat het te ‘blauw’ werd aangevlogen. Reind Loggen, voorheen voorzitter van de stuurgroep CJIB, nu directeur P&O van het ministerie van Veiligheid en Justitie: “We waren in die tijd bezig met The Seven Habits of Highly Effective People van Stephen Covey. Daarbij staat (anders) gedrag centraal. Het helpt om een zachte kant van het proces heel concreet te maken. Wat bij ons bovendien heel erg meespeelde is dat de ‘facilitators’, degenen die de Covey-training gaven, collega’s waren en geen externen. Ze krijgen vanuit de organisatie veel waardering en dat motiveerde hen weer.”

 

Gedragsverandering

Dat ze met Covey goed zaten werd na een evaluatie bevestigd. “Door de Universiteit van Tilburg hebben we laten onderzoeken hoe de implementatie van Anders Werken is verlopen. Daar kwam uit naar voren dat voor een ICT-afdeling Covey een begrijpelijke manier is om over gedrag te praten. Omdat het compact is en omdat Covey laat zien dat gedrag meer is dan emotie.”

 

The Seven Habits van Covey gekoppeld aan Het Nieuwe Werken: een logische combinatie

 

the-seven-habits-Covey.jpg

 

Dit is een verkorte weergave van het artikel ‘Anders Werken in plaats van nieuwbouw’ uit het Jaarboek 2012 van Facility Management Magazine

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.