Logo
  • Blog
  • 30 april 2014

Baseert u de HR-strategie op drijfzand?

Al enige jaren wordt de top 5 van HR-prioriteiten gedomineerd door dezelfde topics: strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid, talentmanagement, leiderschap, flexibele arbeidsrelaties. Steevast is het voor HR-professionals de grote uitdaging om hun (middel)lange termijn doelstellingen op deze terreinen te combineren met korte termijn ‘noodmaatregelen’.

Wat het een en ander extra complex maakt, is dat ook de eerdergenoemde strategische HR-topics steeds vaker tussentijds moeten worden bijgesteld. Veranderde marktomstandigheden, nieuwe business modellen, andere organisatiedoelstellingen, het volgt elkaar in een steeds sneller tempo op. De organisatie moet zich bijna ieder jaar weer opnieuw uitvinden. En dit betekent ook dat u de HR-strategie voortdurend moet bijstellen.

U kunt niet langer een HR-beleid voor twee of drie jaar dichttimmeren, want daarmee bouwt u op drijfzand. U moet een raamwerk creëren waarbinnen u wendbaar kunt manoeuvreren met uw HR-beleid en – acties. Maar hoe pakt u dit effectief aan?

Daarover gaan we op 10 juni tijdens het HR Praktijk Diner in Grand Hotel Krasnapolsky uitgebreid in gesprek met elkaar. In zes verschillende ronde tafels kunt u van gedachten wisselen met vakgenoten en top HR-experts. Wat dacht u van de hoogleraren Rob Vinke en Lidewey van der Sluis? En van Mijke Vossen (Coca-Cola), Gea Kuiper (Jumbo), Judith Meeng (Essent), Kirsten Kolkman (Consumentenbond), Jan Willem van der Wal (ING) en Loraine Blommendaal (ADP)? Stuk voor stuk toppers op hun vakgebied die hun ervaringen graag met u willen delen. Oog in oog met elkaar, onder het genot van een heerlijk driegangen menu.

De opening wordt verzorgd door Erik de Muinck Keizer en Robert-Jan van Berckel, respectievelijk Country Manager en Senior HR Business Partner van Google. Ter afsluiting zal voormalig vakbondsbestuurder Doekle Terpstra u meenemen in de immense strategische en culturele transitie die hij bij Hogeschool Inholland tot stand heeft gebracht.

Kortom, dit unieke HR Praktijk Diner mag u niet missen. Uw HR-strategie vraagt nu om actie in de praktijk. Tot ziens op 10 juni! Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.hrpraktijkdiner.nl

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.