Logo
  • Nieuws
  • 23 juni 2009
  • Mariel Hovemann

Werkgevers en bonden: ga door met deeltijd-WW

De 375 miljoen euro voor de deeltijd-WW is op, zo maakte minister Donner van Sociale Zaken maandagavond bekend. Werkgevers en bonden willen dat de deeltijd-WWregeling binnen enkele dagen wordt voortgezet.

Beeld Werkgevers en bonden: ga door met deeltijd-WW

Het beschikbare geld is op, maar Donner kondigde wel aan dat hij wil kijken of er geld is om de regeling voort te zetten. Eventueel in gewijzigde vorm.

 

Onrustig

Werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt dat de regeling binnen een paar dagen verlengd moet worden. "Dit is een instrument dat bedrijven heel direct helpt en het aantal ontslagen beperkt houdt," aldus VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes. “Door te stoppen met de regeling worden bedrijven onrustig.”

 

Goede regeling

Ook de vakcentrales zijn ongerust over het stopzetten van de deeltijd-WW. FNV-federatiebestuurder Wilna Wind: “Samen met de werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB en LTO hebben de vakcentrales in de Stichting van de Arbeid onderzoek laten doen en daaruit blijkt dat de regeling voor deeltijd-WW doet waarvoor hij bedoeld  is. Duizenden banen zijn behouden gebleven door deze regeling. De regeling nu stopzetten is contraproductief.” Daarbij wijst zij erop dat in andere Europese landen een structurele regeling bestaat.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.